zondag 12 augustus 2012

Worteltaart met banaan



Worteltaart met banaan
 
Uit de Allerhande van oktober 2010
 
 Ingrediënten
 
* 4 eieren
* 200 g lichtbruine basterdsuiker (zak 500 g)
* 200 ml zonnebloemolie
* 250 g zelfrijzend bakmeel
* 2 tl kaneelpoeder
* 1/2 zakje bakpoeder (a 8 g)
* 300 g winterpeen (zak 1 kg), fijngeraspt
* 2 bananen, fijngeprakt
* 1 bakje walnoten (60 g), gehakt
* 25 g boter, op kamertemperatuur
* 200 g poedersuiker
* 3 el roomkaas Materialen
* springvorm (Ø 24 cm), ingevet
 
Bereiden
 
1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Klop met een mixer de eieren, de basterdsuiker en een mespunt zout tot een schuimige crème. Zet de mixer op de laagste stand en meng de olie erdoor.
 
2. Zeef het bakmeel, het kaneelpoeder en het bakpoeder boven het eimengsel en meng met een houten lepel voorzichtig door elkaar.
 
3. Voeg de wortels, de bananen en de walnoten toe. Doe het mengsel in de springvorm. Bak ca. 50 min. in de oven. Laat afkoelen.
 
4. Doe de boter, de poedersuiker en de roomkaas in een kom en meng met een vork tot glazuur. Verdeel met de bolle kant van een lepel over de worteltaart. Een ding is zeker!!!hier is die zo op!!!!
 
 

1 opmerking:

  1. Oei oei oei. Dit lijkt me heerlijk !!!
    Deze houd ik in gedachten hoor !

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!

Follow by Email