zondag 12 augustus 2012

Pasta voor de zwangere Jools



pasta voor zwangere Jools(uit Jamie in 30 minuten)

Weer een heerlijke pasta van Jamie Oliver

Benodigdheden;
*4 lente-uitjes
*1 wortel
*1 stengel bleekselderij
*1-2 verse rode Spaanse pepers(ik heb er 1 gebruikt)
*6 worstjes van goede kwaliteit(ongeveer 400 gram,ik had de catalaanse worstjes van AH genomen)
*1 volle theelepel venkelzaad(kon ik niet aankomen dus zat er niet bij)
*1 theelepel gedroogde oregano
*500 gram gedroogde penne
*400 gram gehakte tomaten uit blik
*een paar takjes basilicum *parmezaanse kaas

 Maak de lente-uien,wortel en bleekselderij schoon.Snijd de groente in grove stukken en hak ze samen met de Spaanse pepers(zonder steeltjes) in de keukenmachine door elkaar.Doe er de worstjes,het venkelzaad en de oregano bij.Blijf pulserend hakken tot alles goed gemengd is.Doe het mengsel dan met een scheut olijfolie in een hete koekenpan en roer even om het mengsel rul te maken.Hou het mengsel in de gaten en blijf regelmatig roeren,terwijl je met de rest aan de slag gaat. breng een grote pan met water aan de kook voor de penne,voeg zout aan het water toe en kook de penne volgens de verpakking. Knijp de tenen knoflook bij het worstmengsel en roer er 4 eetlepels balsamicoazijn en het blik gehakte tomaten door.Schep er eventueel een paar lepels van het kookvocht van de pasta bij om het mengsel te verdunnen.Laat de pasta uitlekken en houd eventueel een glas kookvocht opzij.Kiep de penne door de saus en hussel voorzichtig door elkaar.Doe er zoveel van het kookvocht bij dat de saus een heerlijk zachte consistentie krijgt.Voeg naar smaak zout en peper toe. Dien de pasta op met enkele blaadjes basilicum eroverheen en wat geraspte Parmezaanse kaas.

5 opmerkingen:

  1. Ben je alle recepten aan het over zetten? haha

    Ik heb van de week een overheerlijk recept uitgeprobeert van de AH maar krijg de foto niet van mijn mob op de laptop grrrr, maar hij komt binnenkort online op mijn site

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha,ha...Neeeeh dan zit ik hier volgend jaar nog als ik ALLES van 5 jaar hier op moet plaatsen,alleen een stel favo's van mijn persoonlijke Hyves en dan verwijder ik daarna mijn hele Hyves profiel;-)

      Verwijderen
  2. Oh, deze ga ik gauw eens uitproberen! Ik maak vaak de tonijnpasta van Jamie, ook een favo van haar(en mij!)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohhh die heb ik ook vaak gemaakt...wij zijn hier echte pasta-pipo's!ha,ha,ha...daarbij ben ik een echte Jamie-fan,heb ook al zijn kookboeken,hij heeft heerlijke recepten;-)

      Verwijderen
  3. Ik heb ook al Jamie zijn kookboeken en deze pasta ben ik ook al eens tegengekomen maar heb het nog nooit uitgeprobeerd. Moet ik toch eens doen. Ik ben ook een echte pasta liefhebber. Ik zou elke dag wel Italiaans kunnen eten. Heerlijk.

    Groetjes, Monique

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het plaatsen van je reacties!Ik lees ze altijd met veel plezier!